Fyns Pjerrot

Fyns Pjerrot

Fyns Pjerrot er Lej-en-klovns pendant til verdens ældste klovn, som Pjerrot kan betegnes som. Bakken, Københavns Tivoli, og Tivoli Friheden i Aarhus, har alle deres helt egen Pjerrot.
Fyns Pjerrot

Fyns Pjerrot – den bedste læremester

Vi er meget stolte over, her hos Lej-en-klovn.dk at kunne tilbyde dig muligheden for at booke Fyns Pjerrot. Det er tryllekunstneren og ballonklovnen Per Jørgensen, der gemmer sig bag Pjerrotkostumet. Per Jørgensen er som Fyns Pjerrot blevet kyndigt oplært af Kurt Flemming (nok bedre kendt som Bakkens Pjerrot).
Kurt Flemming har under hele oplæringen fungeret som sparringspartner og mentor for vores Fyns Pjerrot. Lej-en-klovn garanterer dig, at intet er overladt til tilfældighederne. Alt er nøje planlagt og øvet ned til mindste detalje, lige fra ansigtsmalingen, til gestik og mimik.
Pjerrots udseende og kostume er let genkendeligt. Der er den smukke, hvide dragt med de store knapper og den bådformede hat. Der er ansigtet, med den store, røde mund, som næsten altid smiler. Pjerrot har tydelige smilerynker og meget markerede, sorte bryn! Og når man er en Pjerrot, skal makeuppen sidde perfekt, og det kræver øvelse at gøre det på samme måde hver gang.

Den karakteristiske Fyns Pjerrot

Hvorfor Pjerrot er hvidmalet og altid klædt i hvidt, har flere historier et bud på. Èn fortælling siger, at Pjerrot har indgået som figur i antikken, hvor sorte slaver blev malet hvide, for at tilskuerne bedre kunne identificere sig med rollerne generelt. En anden forklaring er, at Pjerrotfiguren oprindeligt var bagerlærling i Italien, og derfor hvid, fordi han var dækket af mel. Uanset årsag, er den hvide påklædning og malingen i ansigtet ganske karakteristisk. Og de optegnede smilerynker er med til at give det hvide ansigt den kendte mimik. Der findes også flere fortællinger om, hvor gammel Pjerrotfiguren er. Men som klovnefigur i Danmark har Pjerrot været en del af kulturen siden bl.a. familien Price i starten af 1800 tallet bragte Pjerrot ind på scenen på Bakken, og senere i Tivoli, København. Med andre ord godt 200 års historik i Danmark.

Trylleshow med Fyns Pjerrot

Fyns Pjerrot optræder med sit sjove trylleshow, som drager både børn og voksne ind i magiens verden, på en både sjov og afvekslende måde. Det hænder, at han under forestillingen har brug for lidt en ekstra hånd eller et ekstra sæt øjne, når han skal udføre et af sine trylletricks – og børnene er som regel ivrige efter at blive Pjerrots hjælper, og håber selvfølgelig at blive belønnet med et ballondyr. Pjerrot skuffer ikke!

Book Fyns Pjerrot

Du kan booke her, til en enkelt forestilling af en varighed på ca. 30 min. Du har også mulighed for f.eks. at booke ham til at trylle i 3 x 20 min. fordelt over 3 timer. Booker du til 3 x 20 min. er det naturligvis 3 forskellige forestillinger Fyns Pjerrot laver. Det er ligeledes mulighed for at booke Fyns Pjerrot til at lave ballondyr til børnene efter forestillingen.
Er du interesseret i at høre mere om hvordan han kan passes ind i dit arrangement, kan du enten ringe på 81 81 74 74 eller udfylde kontaktformularen, så vil du få svar og et uforpligtende tilbud hurtigst muligt.